Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на предна главина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на предна главина

Здравейте колеги, пиша ви относно смяна на предна главина. Относно проблема : Преди известно време колата започна да вие отпред отдясно... след като я повдигнахме на крик и завъртяхме колелото се оказа, че лагер е заминал... Изчетох темите за главините на скъпоценните ни коли и стигнах до извода, че е по-добре да си купя нова главина вместо да избивам и набивам лагер в старата... Дотук добре взех си аз главината която с голяма отстъпка ми излезе 140лв. и реших да я слагам... И оттук започнаха мъките... Свалихме гумата ( оказа се, че протектора го няма) и под протектора стои големия болт (36ти размер)... отидох взех този прословут размер за гедорето и после изненадааа...
    1.Флошката / Камъка почти неможе да влезе в улея и съответно не захваща хубаво целия болт...
    2.Когато я набиеме с чука да влезе и започнеме да напъваме с тръба 1метър всичко друго се чупи без болта да мръдне...

Та въпроса ми е следния : Има ли нещо специфично което аз да не знам и затова да не се получава работата ? Цял ден се мъчиме и въпросния болт (който дори не ми трябва после защото в комплекта с новата главина си имам) дори не е мръднал с 1мм Навсякъде чета, че било работа за 1 час и нямало нищо сложно, ама май не е така Сменял съм амортесьори,тампони,биалетки е никъде такъв зор не видях както сега с тази главина

Моля кой с каквото може да помага

Благодаря !
    145 2.0 QV

Това е начина колега яко напъване, вземи тръба 1,5м ако трябва
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Камъка на гидорето трябва да влиза нормално около болта, ако трябва го изпили на шмиргел или на струг - трябва или да не махаш гумата, или да си застопорил яко нещата отдолу, и да караш с по дебелите накрайници и гидоре, мисля че 3 четвърти дето са, щото аз лично съм чупил по малките......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Друг вариант иди в някоя гумаджийница и пробвай с пневматичен гайковерт. По принцип тези гайки имат законтряне може и това да създава проблеми.
        Поздрави
        Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 12:52.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

-колата да си легне на гумите,
          -на скорост,
          -на ръчна,
          -застопорена с трупчета,
          -подходящия камък и тръба за удължаване на рамото.
          Така го правиха на моята
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Благодаря на всички колеги за отговорите ! Днес след като стругар изпили камъка и с много усилия развъртяхме гайката. И естествено след това изкочи следващия проблем свързан с махането на тази част в която влизат болтовете на гумите и която пречи да стигнеме до главината. Мисля да отида на майстор защото изглежда сам няма да се справя... Още веднъж благодаря за всички отговори !
            145 2.0 QV

Comment

Първоначално публикувано от Tr0ubl3 Покажи съобщение
              Благодаря на всички колеги за отговорите ! Днес след като стругар изпили камъка и с много усилия развъртяхме гайката. И естествено след това изкочи следващия проблем свързан с махането на тази част в която влизат болтовете на гумите и която пречи да стигнеме до главината. Мисля да отида на майстор защото изглежда сам няма да се справя... Още веднъж благодаря за всички отговори !
              За спирачния диск ли говориш колега?
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

След спирачния диск колега. След отвъртането на болта и свалянето на спирачния апарат и диск, остава една кръгла част която стои точно пред главината и в нея влизат 5те болта на джантите + онзи малкия за наместване на гумата. Ако тази част се свали остават 4те болта на главината за да я сменя Благодаря за бързия отговор колега !
                145 2.0 QV

Comment

Тази част е именно главината. Четирите болта държат само лагера. За да ги отвиеш обаче, е необходимо първо да се избие оста на главината от лагера. После монтираш новия лагер и набиваш обратно оста, силно препоръчително с преса.
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 21:15.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси за пояснението Тази главина със скоби ли се маха и после съответно с преса ли се слага обратно ?
                    145 2.0 QV

Comment

Да
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                      X